Gekkies

Prussian Blue

27.06.2012 . 19.38

Blowende zusjes zweren Hitler af

Op hun 13e waren ze de meest fanatieke Hitlerfans van Amerika. Met shirtjes waar een lachende smiley van de Führer opstond, traden ze samen op als de meidenband Prussian Blue, vernoemd naar een bijproduct van het gas waaraan miljoenen joden hun gruwelijke eind vonden. "Hitler is our hero," zeiden de sieg heil-zusjes toen nog. Nu is alles anders. Het blonde duo is dankzij marihuana veranderd van fascistische vreemdelingenhaters naar liberale vredesduifjes.

Drugs is niet de enige reden dat Lamb en Lynx radicaal zijn veranderd. Ze trekken zich ook niet zoveel meer aan van hun racistische moeder en opa en ook de verhuizing naar het liberale Montana heeft geholpen. Toch is het blowen wel de aanstichter van al het goeds geweest. Lamb had enorm veel last van haar vergroeide rug en normale medicijnen slaagden er maar niet in om haar pijn te verzachten. Medicinale marihuana bood uitkomst.

Bij Lynx lijkt nog wel enige twijfel te bestaan, want op de vraag of de holocaust een fabeltje is, geeft ze in de Mirror geen stellig antwoord. "Ik denk wel dat er bepaalde dingen zijn gebeurd, maar er zijn ook een hoop verhalen verdraaid. Hitler was natuurlijk geen goede man, maar dat waren Stalin en Churchill ook niet" Lamb lijkt wel echt helemaal om: "Mensen moeten die hele oorlog gewoon eens achter zich laten."

Om een klein beetje inzicht te geven in hoe groot de ommezwaai van de blondines is, hier de meest krankzinnige uitspraken van het duo zeven jaar geleden:

- "Als je rassen gaat mengen, wordt het één grote teringzooi. En dat willen we natuurlijk niet."

- "We geloven er niets van dat er zes miljoen joden zijn vermoord. Zoveel joden waren er toen niet eens."

- "We weten dat er concentratiekampen waren, maar daar konden de mensen zwemmen en tennissen."

- "Adolf Hitler was een groots mens. Hij wilde gewoon zijn ras en zijn land beschermen."

In 2003 maakte documentairemaker James Quinn een film over de meisjes. Ga er maar eens goed voor zitten: 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app