Prik

Chocopasta

27.06.2012 . 18.42

Nutella-naald kan HIV veroorzaken

De gemeente van Dubai heeft een wel heel opmerkelijke waarschuwing naar haar inwoners verstuurd. Er zouden injectienaalden met Nutella in omloop zijn en die zouden erg schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, meldt The National.

Een oplettende inwoner van Dubai alarmeerde de gemeente door te wijzen op een foto die hij online voorbij had zien komen op social media. Op de foto liggen enkele naalden naast elkaar, gevuld met het bekende, bruine goedje en met een label van Nutella op het plastic. Of het hier om een hoax gaat, is niet bekend, maar de stad kan er in elk geval niet om lachen. De regionale distributeur van Nutella, Arabian Oasis, zegt pas sinds maandag op de hoogte te zijn van het bestaan van deze ongezonde en gevaarlijke caloriebommen.

Shaima Al Tenjari, voedingsmedewerker bij de gemeente van Dubai, zegt: “We weten zeker dat dit product nergens in Dubai in de schappen heeft gelegen. Voor zover wij weten, wordt dit product gewoon van persoon op persoon verkocht.” Al Tenjari ziet het als een serieuze zaak. “Dit is een ontzettend groot gevaar voor de gezondheid; mocht een van de naalden de vervoerder van het product per ongeluk prikken, dan kan het leiden tot besmettelijke ziektes, zoals HIV.”

Doe ons maar gewoon een ouderwetse, witte boterham met chocopasta. En een glas melk ernaast.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app