Lijstje

Oorverdovend luid

30.06.2012 . 10.10

Lekker kreunen op Wimbledon

Het is weer een hoop gekreun en gesteun op de banen van Wimbledon. Het wil de speelsters maar niet lukken om hun kreten in te houden. De wereldtennisbond wil er nu paal en perk aan stellen, want het loopt de spuigaten uit. Bovendien leidt het gekreun af en zouden de herrieschopsters zelfs voordeel halen uit hun gekrijs.

- Michelle Larcher de Brito is de absolute kampioen. Het 19-jarige talent kwam ooit eens tot een uithaal van 110 decibel, schrijft Faqt.nl. Dat is te vergelijken met het lawaai op een popconcert. Op Wimbledon hebben ze geen last meer van de Portugese. Ze is al naar huis geslagen. Larcher de Brito werd in 2009 even beroemd. Tijdens het Franse grandslamtoernooi op Roland Garros weigerde ze zich te verontschuldigen voor haar bijgeluiden toen haar tegenstander liet blijken er erg veel last van te hebben.

kimpeta

- Maria Sjarapova uit Rusland kan hard slaan, maar nog harder kreunen. Haar topprestatie staat volgens Wikipedia op 101 decibel. Dat is te vergelijken met een langsrazende sneltrein. De 25-jarige Sjarapova heeft het tennissen geleerd op de school van Nick Bollettieri in Florida. Daar komen meer kreunsters vandaan, maar Bollettieri zegt er niets mee te maken te hebben.

kimpeta

- Victoria Azarenka, bijna 23, speelt haar partijtjes ook niet in absolute stilte. Integendeel, haar gemiddelde zit op 95 decibel. Het gaat niet lang meer duren voor haar eerste tegenstander met oordoppen de baan betreedt. "Ik kreun al vanaf mijn achtste", zegt de speelster uit Wit-Rusland. Volgens Azarenka geeft het haar kracht. En tuitende oren bij haar tegenstander. Behalve als die ook kreunt. Een van de meest kreunerige partijen ooit was dan ook de finale van de Australian Open tussen Sjarapova en Azarenka:

- De moeder van alle tenniskreunsters is natuurlijk de inmiddels 39-jarige Monica Seles. De in Servië geboren Amerikaanse was de eerste die de tennishallen bij elkaar kreunde. Eind jaren 80 was het een noviteit, maar nadat ook de zusjes Williams en enkele mindere sterren orgastische kreten gingen produceren, had het tennispubliek het wel gehad met de luidruchtige dames. Vandaar dat de tennisbond actie lijkt te gaan ondernemen. Er komt waarschijnlijk een kreunmeter. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat, is nog niet helemaal duidelijk. Maar binnenkort is het een stuk rustiger op de tennisbaan.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app