Urinoir

Pak een taxi

30.06.2012 . 13.29

Plasmatje geeft zuiplap advies

Binnenkort is het weer 4 juli, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Om ervoor te zorgen dat mannelijke feestvierders dan niet bezopen achter het stuur gaan zitten, verdeelt de overheid in Michigan zogeheten 'Interactive Urinal Communicators' onder horecagelegenheden. Dat schrijft The Detroit News.

Deze pratende matjes voor pisbakken roepen zuiplappen ter verantwoording voordat ze de auto instappen. 400 apparaatjes worden gratis uitgedeeld aan bars en restaurants. "We willen hiermee aandacht vragen voor het misbruik van alcohol in het verkeer", zegt een woordvoerder van de staat. "Het gaat ons erom dat mensen veilig handelen en de juiste beslissingen maken."

De matjes, die worden geactiveerd als iemand erop zeikt, geven de feestvierder een korte maar belangrijke boodschap. "Luister eens. Inderdaad, ik heb het tegen jou. Heb je een paar drankjes achter de kiezen? Misschien zelfs een paar te veel? Doe jezelf en alle andere mensen dan een plezier. Bel iemand die nuchter is of een taxi om je naar huis te brengen. Oh, en vergeet je handen niet te wassen."

Zo'n gek idee is het niet, zeker als je je bedenkt dat veel mannen voor vertrek nog even gauw naar de plee gaan. Ook is het onder kerels een belangrijke ongeschreven regel dat je niet naar elkaars plassertje kijkt, dus zouden de apparaatjes voldoende aandacht naar zich toe moeten kunnen trekken. Wil je er eentje voor thuis? Voor 21 dollar kun je zo'n bijdehand matje bestellen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app