Plank!

Ga naar de Mac!

30.06.2012 . 18.01

Burger King scheldt klant uit

Fastfoodketen Burger King lijkt niet zo goed tegen kritiek te kunnen. De 25-jarige Charlotte Chamberlain besloot een vette hap te halen bij de burgerbakker in Northamptonshire, Engeland, maar het beviel haar niet dat haar hamburger in de magnetron werd opgewarmd. Charlotte besloot een mailtje te sturen naar de klantenservice van het filiaal. ‘Ga in het vervolg maar naar McDonald’s, plank’, was het professionele antwoord, meldt Daily Mail.

Chamberlain was juist naar de Burger King gekomen, omdat in reclames werd verteld dat de burgers werden gegrilld op een plaat. Toen ze erachter kwam dat de platte stukken vlees gewoon in de magnetron werden opgewarmd, eiste ze haar geld terug. Toen ze dit niet kreeg, besloot ze per mail een officiële klacht in te dienen. Ze kon niet rekenen op veel begrip. In het mailtje van Burger King stond: ‘Bericht van de King. Als je koud eten wil, hoef je het alleen maar te vragen, plank. Ga in de toekomst alsjeblieft naar de Mac. Ha ha ha.’

Charlotte: “Ik stond versteld, was geschokt en kon niet geloven dat een grote keten haar klanten zo behandeld.” Het bleef niet bij een mailtje, want de voormalige filiaalmanager van de keten heeft er zo’n 15 gestuurd. De fastfoodketen heeft inmiddels haar excuses aangeboden en gezegd dat het om een misverstand gaat. Wat blijkt: degene die haar mails beantwoordde was een voormalig filiaalmanager. Hij was al enige tijd ontslagen, maar had het mailsysteem gehackt.

Klinkt als een makkelijk excuus, natuurlijk. Zolang Chamberlain de rest van haar leven maar gratis burgers krijgt. Gewoon van de grill.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app