Crash

7 gewonden

01.07.2012 . 19.05

Naakte gek rijdt in gejatte auto

Wat begon als een eenvoudig verkeersongeluk, ontaardde in een enorme chaos. De politie van Scottsdale in de Amerikaanse staat Arizona begrijpt er nog helemaal niets van. Wat bezielde de 45-jarige John Brigham om naakt een auto te jatten en ermee op een bijna dodelijk avontuur te gaan?

Om twee uur 's middags stapte John na een botsing met een Porsche uit zijn auto en tot grote verbazing van omstanders deed hij plotseling zijn kleren uit. De dwaas sprong op het dak van weer een andere auto en begon te gillen en zingen. Niet veel later werkte hij een vrouw uit haar blauwe Prius om er vervolgens in weg te rijden.

Een paar straten verderop was het weer raak. John botste met zijn nieuwe Prius op een andere auto, wat uiteindelijk leidde tot een ongeluk waarbij vijf wagens betrokken waren. De politie denkt dat hij met veel te hoge snelheid de verkeerde kant op reed. "Daarna stapte hij uit en ging 'ie naakt op zoek naar een andere auto om te jatten", zegt de echtgenote van een bij de crash gewond geraakte man tegen ABC15. "Toen hij belde dat hij door een naakte gast in een Prius was aangereden, dacht ik dat hij een grapje maakte."

In de boeien

Voordat Brigham meer slachtoffers kon maken dan de zeven gewonden die hij tot dat moment had veroorzaakt, kon de politie hem in de boeien slaan. Vermoedelijk waren er drugs in het spel of was de man gewoon niet goed bij zijn hoofd.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app