Lijstje

Tienerrages

02.07.2012 . 11.38

Zwaar verbrand door zout en ijs

Een twaalfjarig manneke uit Amerika heeft tweedegraads brandwonden opgelopen met een gevaarlijke nieuwe tienerrage. Door zout en ijs op elkaar te drukken ontstaat een chemische reactie, waardoor een brandende pijn ontstaat vergelijkbaar met een vrieswond.

Tijdens een slaapfeestje had een stel vrienden het briljante idee om de zogenaamde salt-and-ice challenge uit te proberen. Op YouTube hadden de knullen het fenomeen gezien en waren onder de indruk, schrijft Post Gazette. Het zout werd in de vorm van een kruis op de rug van de tiener gelegd en daarna drukten zijn vriendjes het ijs aan. Het proces zorgde direct voor pijn, maar de jongens gingen door omdat ze tot het uiterste wilden gaan.

In principe zorgt het zout en ijs voor een lichte brandwond, maar als het ijs langer wordt aangedrukt, wordt de brandwond erger. Het duurt waarschijnlijk twee maanden voordat de puber genezen is van zijn verwondingen, hoewel het litteken waarschijnlijk blijft. Hopelijk is hij gelovig.

De salt-and-ice challenge is niet de enige gevaarlijke tienerrage die bestaat. Wij hebben een aantal bizarre en riskante hypes voor je op een rij gezet. Waarschuwing: Het beeldmateriaal kan als schokkend worden ervaren en doe het vooral NIET na.

Choking

Voor deze uitdaging moet je jezelf wurgen tot het licht wordt in je hoofd. Sommige mensen doen het ook bij elkaar, wat het nog gevaarlijker maakt. In 2011 heeft de rage tot een dode geleid. 

Snoep roken

Weet je die rolletjes met van die gekleurde fruitsnoepjes? Nou die kan je dus roken. Het is nog slechter dan een gewoon sigaretje en kan in korte tijd leiden tot levensgevaarlijke longinfecties of maden in je lichaam. Toch was het een paar jaar geleden superhip onder tieners. 

Cinnamon challenge

Dat het godsonmogelijk is om een theelepel kaneel door te slikken, is oud nieuws. Dat mensen het over de hele wereld weer proberen is daarom nogal opmerkelijk. Alleen in 2012 zetten al meer dan 50.000 mensen hun ‘Cinnamon Challenge’ op Youtube en dit aantal groeit nog steeds. Kaneel is moeilijk te eten omdat het poeder fijn en droog is én niet oplost in speeksel. Na een grote hap is je mond gortdroog en zijn al je speekselklieren verstopt. Artsen waarschuwen voor verstikking. 

Planking

Planking heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig. Ga als een plank liggen op een lastige plek en neem een foto. Het gaat helaas vaker mis dan goed, met gebroken neuzen, armen en kaken tot gevolg. 

Pool diving

Misschien is dit wel de gevaarlijkste rage onder tieners is pool diving. Het is vooral populair onder vakantiegangers in hotels, die vanaf hun balkon in het zwembad beneden springen. Zolang je het randje niet raakt is er niks aan de hand, anders kan het nog wel eens heel vervelend aflopen.

Illegaal klimmen

Deze trend is vooral zichtbaar in Rusland. De laatste tijd komt het vaak voor dat mensen zonder veiligheidsmaatregelen te nemen hoge gebouwen beklimmen om hun avontuur later aan de wereld te kunnen laten zien. Niks aan het handje, als je niet valt ten minste en anders ben je op slag dood. 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app