Niet aardig

Opgefokte sporters

04.07.2012 . 16.12

Hardloper valt mascotte aan

Hoe zou Mahiedine Mekhissi-Benabbad wel niet reageren op een verloren wedstrijd? Na zijn overwinning op de 3000 meter steeplechase bij de Europese kampioenschappen in Helsinki gaf hij een mascotte een flinke duw. Later bleek dat er een 14-jarig meisje in het mascottepak zat.

(c) ANP | Mahiedine Mekhissi-Benabbad won in Helsinki, maar vond het toch nodig om een mascotte om te duwen

Mekhissi-Benabbad is bepaald niet de eerste sporter die zich misdraagt. Een greep uit de geschiedenis:

- Een landgenoot van de renner, voetballer Eric Cantona, mocht in 1995 negen maanden niet spelen voor de Engelse topclub Manchester United nadat hij tijdens een uitwedstrijd tegen Crystal Palace een karatetrap had uitgedeeld aan een fan die hem uitschold. 

- Een andere Franse voetballer, Samir Nasri, zorgde tijdens het EK voetbal in Polen en Oekraïne voor ophef door een journalist verrot te schelden. Na een kritische vraag van de reporter ging Nasri over tot een scheldpartij. "Hoerenzoon!", riep hij onder meer. Ook daagde Nasri de reporter uit mee naar buiten te gaan om het als mannen onder elkaar op te lossen. Dat deed de Oekraïense bondscoach Oleg Blochin trouwens eerder in het toernooi ook al na kritiek op de fitheid van zijn spelers.

(c) ANP | Mike Tyson neemt een hap oor

- Boksen is sowieso een vrij aggressieve sport, maar Mike Tyson maakte het wel heel erg bont. Dit opgewonden standje moest vanaf 1992 drie jaar zitten voor een verkrachting. In de gevangenis bekeerde hij zich tot de islam. Minder aggressief werd 'ie er niet van. Een jaar nadat Iron Mike vrijkwam, beet hij in de ring een stukje van het oor van tegenstander Evander Holyfield af.

- Dennis Rodman kon er ook wat van. Regelmatig werd de excentrieke basketballer van het veld gestuurd na weer een belachelijke overtreding. Ook de scheidsrechter was dan niet veilig voor de man die behalve om zijn uitstekende verdedigende talenten bekend stond om zijn kleurrijke en steeds wisselende kapsels. Tegen het einde van zijn basketbalcarrière haalde The Worm vooral het nieuws met negatieve zaken. Zo schopte hij in 1997 een cameraman vol in zijn ballen. 

- De legendarische tennisser John McEnroe mag natuurlijk niet ontbreken. In bijna elke partij ging de temperamentvolle Big Mac wel een keertje over de schreef. Hij werd in 1977 zelfs uitgefloten in de halve finale van Wimbledon omdat hij zich zo misdroeg. Schelden was hem niet vreemd en kritiek op de arbitrage eerder regel dan uitzondering. De zin "You cannot be serious!?", werd door Superbrat geïntroduceerd. Vandaag de dag werkt hij als sportcommentator.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app