Mr. Tumble

Filmpje

04.07.2012 . 17.33

Dierenbeul stopt kat in droger

Dierenbeschermers hebben de jacht geopend op een Britse dierenbeul. De 22-jarige man, vader en kickbokser, propte zijn doodsbange kat tot drie keer toe in de droger, maakte er een filmpje van en zette het op internet. "Hou je van katten?" zette hij erbij, "Moet je de mijne zien, de nieuwe versie van Mr Tumble". Dat laatste is een verwijzing naar een kinderprogramma.

De reacties liegen er niet om. Er zijn genoeg dierenliefhebbers die de kickbokser een trap na willen geven. "Het is echt een verschrikkelijk filmpje", zegt de Britse dierenbeschermingsorganisatie RSPCA in The Sun. "We zijn uiteraard erg bezorgd en vragen iedereen met informatie die ons onderzoek verder kan helpen contact op te nemen".

De dierenbeul probeert de volkswoede nog af te wenden met excuses: "Ik had nooit een filmpje van dieren op deze manier op een open forum moeten zetten en het spijt me als je een kattenliefhebber bent." De RSPCA neemt daar geen genoegen mee. De kattendroger kan een halfjaar cel krijgen en een boete van omgerekend 25.000 euro.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app