Kloffie

Verlof

04.07.2012 . 18.30

Gevangene belt taxi om te vluchten

Het was de 23-jarige Amerikaanse gevangene Holden J. Wooley bijna gelukt om tijdens zijn medisch verlof te ontsnappen door een taxi te bellen. Helaas voor Holden had de taxichauffeur geen zin om iemand in een gevangeniskloffie te vervoeren, meldt Times Online.

De man kreeg verlof om zich te laten behandelen aan een soort van epileptische aanvallen, waar hij al een paar dagen last van had. De agent die hem begeleidde, mocht hem tijdens de behandeling alleen laten in het ziekenhuis, omdat het niet waarschijnlijk leek dat hij zou ontsnappen. Daar maakte Wooley gretig misbruik van.

Nadat hij in zijn oranje-witte streepjespak geweigerd werd door de taxichauffeur, zette Wooley het op een rennen. Een paar uur later werd hij alweer opgepakt dankzij een tip van een buurtbewoner. Wooley stond voor de deur met een loden pijp te zwaaien.

Tasers en de kaken van een politiehond bleven de vluchtende gevangene niet bespaard. Ironisch genoeg moest hij meteen terug naar het ziekenhuis om gehecht te worden. Daarna werd Wooley weer achter de tralies gezet.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app