Idioot

Regels zijn regels

05.07.2012 . 07.31

Strandwacht ontslagen na redding

Een strandwacht in in de Amerikaanse staat Florida is na een heldhaftige actie per direct ontslagen. De reden: hij probeerde een man te redden buiten het specifieke stuk strand waar hij aan het werk was.

De 21-jarige Tomas Lopes was in dienst bij Jeff Ellis and Associates, een bedrijf dat door steden wordt ingehuurd om de stranden veilig te houden. Regel is wel dat de strandwachten alleen in een begrensd gebied reddingsacties uit mogen voeren.

Lopes was maandag aan het werk op Hallendale Beach en zag zo'n 450 meter buiten zijn gebied een man in de problemen. Hij aarzelde geen moment en ging erop af. Tegen de tijd dat hij ter plaatse was, hadden een paar zwemmers de man al uit het water gehaald. Dat Lopes niet eens echt heeft geholpen, maakt niet uit. Eenmaal terug op zijn post werd hij direct ontslagen.

Inmiddels zijn zes andere strandwachten van Jeff Ellis and Associates ook de laan uitgestuurd, omdat ze het publiekelijk voor Lopes hebben opgenomen. "Ik kan de regels volgen en zeggen dat ik niet in actie kom als iemand in gevaar is, maar ik weet dat ik precies hetzelfde had gedaan", zei een voormalige collega van Lopes tegen ABC News.

Het bedrijf waarvoor de strandwachten werkten, komt met deze verklaring: "Wij hebben te maken met wettelijke aansprakelijkheid en moeten binnen een bepaald gebied blijven." Vertel dat maar aan iemand die verdrinkt op een stuk strand zonder strandwacht.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app