Lekker zoeken

'Fransen zijn laf'

16.07.2012 . 16.10

De waarheid volgens Google

Nederlanders zijn zuinig, Duitsers stipt, Amerikanen te dik en Belgen dom. Over ieder volk bestaan vooroordelen. Gelukkig hebben we tegenwoordig Google en als we de doorsnee internetter mogen geloven is wat Google zegt de waarheid. Dus wij zijn benieuwd wat Google Instant zegt over ons, onze buren en onze vrienden.

- Wij komen er redelijk goed vanaf. Als je in Google intikt 'Dutch people are', vult de zoekservice 'tall', 'cool' en 'rude' aan. Ok, we kunnen wat onbeschoft uit de hoek komen, maar er zijn tenminste mensen die de Nederlanders cool vinden.

- De Duitsers komen er een stuk bekaaider vanaf. We quoten: Duitsers zijn 'not funny', 'nazis' en 'evil'. Daar ben je mooi klaar mee als Duitser. In het gunstigste geval word je dus niet grappig gevonden.

- De Belgen dan... 'Evil' (ook al), 'ugly' en 'dumb'. Het laatste ligt gezien de Belgenmoppen voor de hand, maar kwaadaardig? We hebben het over het land van Lambik, Urbanus, Samson en Kabouter Plop.  

(c)

- Google komt uit Amerika, maar dat betekent niet dat Amerikanen voor worden getrokken. Over de eigen landgenoten zegt Google namelijk dat ze 'stupid', 'crazy' en 'dumb' zijn. Het is voor de doorsnee Amerikaan maar te hopen dat hij knettergek is, dat is nog altijd beter dan retarded.

- Maar we je ook vandaan komt, niemand staat er zo slecht op als de Fransman. Als we de zoekgigant mogen geloven zijn Fransen 'meanest people', 'frogs', 'snobs' en 'cowards'. Slakkenetende, arrogante, gemene lafaards. Au.

- Tot slot, de Ieren. De Guinness-drinkende reserve-Engelsen maken het wel heel bont als we Google mogen geloven. Ieren zijn 'the blacks of europe' en 'the only people impervious to psychoanalysis'. Een hele mond vol.

(c)

 Vooruit, nu we toch bezig zijn:

- Japanners zijn 'from China', 'aliens', 'white' en 'racist'. Alle Japanners komen uit China? Apart.

- Russen zijn 'strong', 'racist', 'rude' en 'mean'. Sterk? Zullen de Russen dit aan hun omvangrijke lijstje aan sterke leiders te danken hebben?

- Chinezen zijn volgens Google 'cruel', 'selfish' en 'racist'. En pas op, want ze komen eraan.

(c)

- Zuid-Afrikanen zijn 'white', 'arrogant' en 'dutch'.

- Brazilianen zijn 'the coolest in the world', 'white' en 'beautiful'. Klinkt goed, maar de vierde suggestie gooit dan weer wat roet in het eten: 'ruining Facebook'. Zuckerberg, lees je mee?

- Over de Grieken is Google nog een beetje in dubio. Naast 'losers' en 'idiots' zijn de Grieken 'lazy' en 'not lazy'. Wat is het nou? Misschien moet onze minister van Financiën eens met Google gaan babbelen.

(c)

- Over Mexicanen is Google heel duidelijk: 'good at leaving mexico'.

- Mongolen zijn 'ugly', 'koreans', 'chinese' en 'turks'. Alles behalve zichzelf dus.

- Indiërs zijn 'weak', 'nice people', 'annoying' en 'liars'. Dus hartstikke leuk, die Indiërs. En daarnaast niet te vertrouwen.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app