Diefstal

Pech voor Chinezen

08.07.2012 . 16.25

Einde experiment gratis wc-papier

Dieven hebben het mooi verpest voor de inwoners van het Chinese Qingdao. Daar zijn de autoriteiten gestopt met het gratis verstrekken van wc-papier in openbare toiletten. Eigen schuld van de bewoners, vindt de stad. Hadden ze maar niet zoveel gratis rollen moeten stelen.

In China is het sowieso al niet gebruikelijk dat toiletpapier gratis is. In veel openbare wc’s is er geen papier en als het er wel is, moet je ervoor betalen. Om de hygiëne te verbeteren, wilde Qingdao daar verandering in brengen, meldt China Daily.

Helaas bleek al snel dat de stad teveel vertrouwen had in de eerlijkheid van haar inwoners. Het papier bleek niet aan te slepen. Dat kwam overigens niet alleen vanwege diefstal. Mensen begonnen het papier voor andere dingen gebruiken, zoals het wassen van handen en voeten. Sommige beheerders van openbare toiletten meldden dat er per dag zo’n 2 kilometer papier doorheen ging.

Het stadsbestuur is het stelen en het misplaatste gebruik van het papier nu zat. Om de 24 openbare wc’s 2 weken lang van papier te voorzien had Qingdao al flink in de buidel moeten tasten. Het project kostte namelijk ruim 180.000 euro.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app