Wereldrecord

Blijven doorrijden

09.07.2012 . 18.44

3 Miljoen mijl in oude Volvo

46 jaar lang heeft hij er nooit iemand anders in laten rijden. Zoveel houdt de 72-jarige Irvin Gordon van zijn Volvo uit 1966. De goede zorgen hebben de auto duidelijk goed gedaan: de teller geeft bijna 3 miljoen mijl (4,8 miljoen kilometer) aan.


Gordon hoopt de laatste 34000 mijl volgend jaar gereden te hebben. Daarmee verbetert hij zijn eigen record van 2 miljoen mijl, waarmee hij in 2002 het Guinness Book of Records haalde.

"Het is gewoon een auto waar ik graag in rijd", aldus de Amerikaan tegen nieuwszender Fox. Gordon kocht de Volvo van het model P1800S in de zomer van 1966 voor 4,150 dollar, destijds een jaarsalaris voor de nu gepensioneerde leraar. Sindsdien heeft hij met zijn rode tweedeurs gemiddeld ruim 90,000 mijl per jaar door heel de Verenigde Staten gereden. Meestal reist hij naar autoshows, maar ook familietripjes hebben aan zijn record bijgedragen. "Ik heb in elke staat koffie gedronken", vertelt de opgetogen bestuurder.

Ook Volvo is trots. "Ik denk niet dat iedere auto dit zou kunnen", zegt John Maloney, voorzitter en CEO van Volvo Cars in Noord-Amerika. Gordon heeft aan zijn record ook nog een baantje overgehouden: Volvo stuurt hem de hele wereld over om het merk bij autoshows te vertegenwoordigen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app