WK

Competitie

12.07.2012 . 18.19

Klaar voor de start? Snuif!

Een wereldkampioenen snuiven? Dat verwacht je niet. Toch is er een gehouden in Duitsland. Doel: kijken welke deelnemer zijn neusgaten kan vullen met 5 gram snuiftabak. Winnaar? Persoon die het meeste naar binnen kon werken in korte tijd en de schoonste 'werkplek' heeft achtergelaten.

Driehonderd mannen en vrouwen verzamelden zich volgens Huffington Post in Peutenhausen (het hart van de Duitse tabak) om mee te doen met de snuifcompetitie. Christian Knauer Jr, de man die in 2011 zich gesnoven had naar de eerste plek, ziet het WK als elk ander sportevenement. "Het is alsof je een voetballer bent. Je moet er even inkomen. Het neusslijmvlies lijdt een klein beetje, maar dat verdwijnt na een paar minuten. Dan is het weer oké."

Omdat steeds meer mensen weten dat het gebruik van tabak nou niet echt goed is voor de gezondheid, scheppen de snuivers niet op over hun hobby. "We houden het geheim", vertelt Wayne Smith van Team America lachend aan Reuters. "Nee, serieus. Ik vertel de mensen dat ik de Verenigde Staten vertegenwoordig in een internationale competitie, een wereldkampioenschap."

Het was al voor de 18e keer dat de meest atletische neusgaten van deze planeet open stonden om de gemalen tabak naar binnen te hijsen. Als je dit al raar vindt, moet je ook maar even hier klikken. Mensen doen werkelijk alles voor een opmerkelijk wereldrecord.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app