Klimop

Uit de klauwen

12.07.2012 . 18.44

Huis geteisterd door enorme plant

Vijf jaar geleden plantte een wat oudere vrouw een klimop vlak naast haar huis in West-Midlands, Engeland. Leuk voor in de tuin, maar de vrouw verhuisde. Vijf jaar later zijn de kozijnen verwoest, dakpannen beschadigd en is het hele huis compleet bekleed met de plant. Toevallige passanten wisten niet eens dat daar een huis stond. Bewoners waren het zat om naast een uit de klauwen gewassen plant te wonen.

Gelukkig voor de omwonenden komen werklui eindelijk de klimop weghalen, meldt Daily Mail. Zij kunnen echter amper hun werk doen, omdat de buurtbewoners continu hun dankbaarheid komen tonen, met bijvoorbeeld thee. Mrs Duffy, een omwonende, zag de plant maar groeien en groeien toen de vrouw wegging. "Het liep uit de hand toen niemand meer de plant bijhield. Op een gegeven moment kon je het huis gewoon echt niet meer zien. Als we visite hadden, zeiden ze 'mijn God, wat is dat daar aan de overkant?'. Die werklui zijn echt mijn helden", vertelt de vrouw.

Buurvrouw Helen Key is ook blij met het weghalen van het struikgewas. "Als je van een afstand keek zag je een huis, een grote boom en dan mijn huis." Volgens de heer Sidwell van het bedrijf dat de plant weghaalt, gaat het ongeveer een week duren voordat alles is weggehaald. Alle huizen in de nabijheid van de plant zijn de afgelopen vijf jaar met zo'n 190.000 euro gedaald in waarde.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app