F*ck off

'Acceptable or not?'

13.07.2012 . 17.05

School leert kinderen vloeken

De meeste ouders leren hun kinderen dat vloeken stout is, maar in Barnsley op de Shafton Advanced Learning Centre denken de leraren daar ietsje anders over. Ze vroegen hun 11-jarige leerlingen om een werkblad in te vullen. De kids kregen de opdracht te checken of in zinnen wel de juiste scheldwoorden werden gebruikt.


Het papiertje 'Acceptable or Not?' bevatte situaties zoals 'telling your friend to fuck off, shouting fuck off' tijdens een les of in een winkelcentrum. In sommige zinnen zelfs 'saying cunt and dickhead'. De woorden werden niet gecensureerd en de leerlingen werd gevraagd of het 'altijd ok, soms ok, nooit ok of hangt van de situatie af' was.

De 43-jarige Karen Young werd woedend toen haar stiefdochter Lauren Sparks het werkblad thuis liet zijn. "Ik vond het walgelijk. Ik was in shock, vloeken doe ik niet in aanwezigheid van kinderen en dat zouden zij dus ook niet moeten doen. Volgens Lauren werden de kids gek in de klas. Iedereen was aan het vloeken", zegt ze tegen de Barnsley Chronicle.

De school gaf ook een verklaring af over het voorval. "Wij vinden dat het onze sociale verantwoordelijkheid is om de kinderen te leren en te laten begrijpen wat voor soort taal ze wel of niet in bepaalde context kunnen gebruiken." Dat kinderen ondertussen woorden als 'cunt' onder ogen krijgen in de les, is blijkbaar bijzaak.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app