Video

Wereldrecord

15.07.2012 . 18.27

Chinezen doen menselijk domino

Die arme Amerikanen! China lijkt de rol van belangrijkste wereldmacht over te nemen. Nu hebben ze ook het meest prestigieuze wereldrecord afgepakt. 1000 Chinezen bonden een matras op hun rug en gingen ervoor. Een nieuw record matrasdomino was al gauw een feit.

De Chinese vrijwilligers, vooral dominoliefhebbers, gingen eerst met zijn allen netjes op een rijtje staan in een leeg deel van een winkelcentrum in Shanghai. Dat gebeurde heel voorzichtig, want als er eentje om zou vallen, zou dat fataal zijn voor de recordpoging.

Tien minuten nadat de eerste 'steen' viel, was het record in de pocket. "Het is geen geluk. Met zoveel mensen moeten alle omstandigheden perfect zijn. Iedereen moet de regels begrijpen en niemand mag wegspringen als er een flink matras op ze afkomt. De deelnemers waren erg dapper", zegt Cheng Dong van Guinness World Records tegen Sky.

Het record stond hiervoor sinds februari van dit jaar op naam van 850 Amerikanen. Of het land van de onbegrensde mogelijkheden een nieuwe poging in de planning heeft, is niet bekend. Hier nog een frappante records op een rijtje.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app