Ik wil

Liever niet

16.07.2012 . 14.31

De benen nemen na nepbruiloft

Onmiddellijk de ringen afdoen nadat je in het huwelijk bent getreden. Op zich prima, maar het lijkt meteen sterk op een verstandshuwelijk. Bruidegom Choudry Kanwal is inmiddels voortvluchtig. Gelukkig hebben ze de trouwvideo nog.

De illegale immigrant 'trouwde' met de 35-jarige Slowaakse Marcela Tancosova om zo in Engeland te blijven. Meteen na de bruiloft deed Kanwal zijn ring af en gaf deze aan een andere man, meldt The Mirror. CCTV filmde dit, waarna Tancosova werd opgepakt. Ze zit inmiddels voor twaalf maanden achter de tralies, want ze werd betaald om aan deze wanvertoning mee te doen. De van oorsprong Pakistaan Kanwal ontsprong de dans door te verdwijnen nadat hij op borgtocht was vrijgekomen.

Rechter Peter Kelson zei tegen de Slowaakse: "De beelden lieten zien dat jij en je nepman meteen de ringen afdeden en ze aan iemand anders gaf. Je wist vanaf het begin dat het een neptrouwerij was, omdat je geld was beloofd. Het probleem is dat op deze manier de immigrantenwet wordt omzeild en dat moet echt stoppen."

De leugens werden echter nog groter. Tancosova is een moeder van twee kinderen en is zwanger van een andere man. Ze leefde ook nog met een derde man, maar deze zit in de gevangenis. Sajid Mehmood regelde het huwelijk tussen de Slowaakse en Kanwal en fungeerde als tolk en getuige onder een valse naam. Volgens de advocate van Tancosova kwam alles door Mehmood. "Hij had financiële gages beloofd. Ze geloofde hierin, haar schulden zou ze kwijtraken en daardoor een beter leven leiden." Het komende jaar zal voor de 'bruid' vooral lang zijn en alles behalve gelukkig.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app