Gezopen

Op drie wielen

16.07.2012 . 17.36

Slapende wegpiraat maakt bende

Na een lange dag gooide Philip Dickens een lekker flesje wijn naar binnen en niet veel later ging hij naar bed. Het volgende dat de 28-jarige Brit zich herinnerde, is dat hij door de politie werd afgevoerd in een ambulance. De politie geloofde zijn wonderlijke verhaal. Philip komt er zonder celstraf vanaf.

Midden in de nacht kwamen agenten af op een roekeloze automobilist die in zijn pyjama op drie wielen de straten van de Engelse stad Lincoln onveilig maakte. Het vierde wiel van zijn Seat Ibiza was Philip kwijtgeraakt toen hij tegen een muur aanknalde. Dat hield hem trouwens niet tegen, ook al sprongen de vonken ervan af.

Philip werd opgepakt nadat hij uit zijn auto was gerold en zijn reis lopend wilde hervatten. Hij had moeite met staan, keek wazig uit zijn ogen en kon amper praten, meldt Daily Mail. Toen de politie in zijn auto keek, zagen ze het ontbrekende wiel op de passagiersstoel liggen. Blijkbaar had iemand Philip tegengehouden en hem zijn verloren wiel teruggegeven.

De slapende wegpiraat moest blazen en niet geheel verrassend bleek dat hij teveel had gezopen. Dickens bekende zijn daden, maar wist er vreemd genoeg helemaal niets meer van. Hij hoeft niet de cel in, maar krijgt een taakstraf van 180 uur opgelegd. Ook moet de man een fikse schadevergoeding betalen en mag hij de komende anderhalf jaar niet rijden.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app