Au naturel

Lekker Belgisch

19.07.2012 . 14.48

Naaktloper wil de politiek in

Je kunt zeggen wat je wil van de Belgen, maar ruimdenkend zijn ze wel. In Gent staat een mentaal gehandicapte op de kieslijst en inwoners van Brussel kunnen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen straks stemmen op nudist Jérôme Jolibois.

De 46-jarige man, die ook wel Jérôme Naturel wordt genoemd, houdt heel erg van naaktlopen. En dan niet alleen in afgesloten terreinen, maar ook gewoon in het dagelijks leven. Op de fiets, in de kroeg en op feestjes: Jérôme is er vaker bloot dan gekleed, meldt Het Belang van Limburg.

De man heeft als levensmotto ‘Naakt waar het kan’. Hij wil echter niemand storen of provoceren. "Als mensen zich bij mijn naaktheid niet op hun gemak voelen - maar dat is heel uitzonderlijk - trek ik kleren aan." Jérôme is door zijn blootloperij al een kleine beroemdheid, de Franse zender TF1 maakte al eens een reportage over hem.

De Brusselaar werkt bij een grote bank, waar hij wel kleding draagt. En ook voor de verkiezingsposter zal hij gewoon een T-shirt dragen. Maar op andere momenten kiest hij voor "echt zijn, mezelf zijn". Of de kiezers die kant van hem ook graag willen zien, zal bij de verkiezingen moeten blijken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app