Flamberen

Helse vakantie

19.07.2012 . 18.13

Ober steekt gezin in de hens

De vakantie van het echtpaar Tony en Kirsty Barr is geëindigd in een helse nachtmerrie. Een onhandige ober in Turkije zette namelijk bijna de hele familie in de hens tijdens een dinertje.

Tijdens het etentje wilde de ober van het restaurant La Luna in het resort van Marmaris een visje gaan flamberen aan het tafeltje van de familie Barr. Wat er nou precies gebeurde, is niet helemaal duidelijk, maar toen de man aan het klusje wilde beginnen, ontplofte de fles alcohol die hij in zijn handen had. De steekvlam maakte meteen slachtoffers. Alleen de 15-jarige dochter Amy kon aan de vlammenzee ontkomen.

Haar zusje Rosie van twee raakte flink gewond toen haar kinderstoel vlam vatte. Dat haar verwondingen niet erger waren, dankt ze aan haar stiefzusje Jessica. Die bevrijdde Rosie en zorgde dat ze afgespoeld werd met koud water. Nog een hele klus, want de tiener stond zelf ook in de fik.

Vader Tony, ironisch genoeg een 42-jarige schoorsteenveger, was inmiddels van het balkon van het restaurant gesprongen om te zorgen dat het vuur zich niet zou verspreiden. Moeder Kirsty van 35 stond ook in brand, maar dankzij alerte obers vallen haar brandwonden nog mee.

"Dit was een vakantie die erger was dan de hel", concludeert Tony in de Daily Mail. Hij had geen reisverzekering afgesloten en dat betekent dat hij ook nog eens 4.000 euro aan ziekenhuiskosten op tafel moet leggen. Logisch dat Barr voorlopig niet meer aan vakantie in het buitenland wil denken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app