Cheers

Drinken zonder eten

20.07.2012 . 09.34

Nieuwe Britse trend: drunkorexia

Dat Britten wel een borreltje lusten, is natuurlijk geen nieuws. En dat je van drinken dik wordt, hebben we ondertussen ook wel begrepen. Maar wat moet je doen om wel te kunnen drinken maar niet dik te worden? Nakhara Jacques weet het wel: niet eten zodat je ruimte in je dieet hebt voor de extra drankcalorieën.

Nakhara is te gast was te gast in het Britse ochtendprogramma This Morning en daar vertelde ze vrijuit over haar dieet. Omdat Nakhara op maandag lekker wil kunnen doorzakken met vriendinnen, eet ze door de weeks slechts een paar crackers (zonder boter want dat vindt ze vies) een paar koppen thee (zonder melk, want daar moet ze van spugen) en een paar blokjes meloen of wat aardbeien. Als ze dan gaat drinken wordt ze extreem snel dronken, maar blijft ze wel lekker dun. Sterker nog, van dit dieet verliest ze alleen maar gewicht.

Het is natuurlijk niet gezond om zo te leven. Nakhara wordt drunkorexic genoemd. Waar het woord anorexia in zit en dat is een ziekte waar je aan kan overlijden. Britse experts zeggen dat ze, wanneer ze deze levensstijl doorzet, over twee jaar dood neer kan vallen. Dat vindt Nakhara ook geen fijn idee en ze heeft aangegeven dat ze hulp nodig heeft.

Nakhara is niet de enige Britse tiener die problemen heeft met het straffe drinktempo en de daarbij horende extra pondjes. Drunkorexia is volgens experts een trend die alleen maar zal groeien de komende jaren.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app