Speurhond

Superhond Eddy

21.07.2012 . 12.31

Politiehond wordt weer held

De Zweedse politiehond Eddy mag zich een echte held noemen. Nadat de Mechelse herder in 2010 al eens een man uit een moeras redde, heeft hij nu het leven van een bejaarde gered, meldt Göteborgs Posten.

De 78-jarige man werd afgelopen woensdag als vermist opgegeven. Meteen werd er een zoekactie op touw gezet, maar na een halve dag zoeken, was de bejaarde nog steeds niet gevonden. Een helikopter pikte een dag later wel het signaal op van het alarmapparaatje dat de man bij zich droeg. Het probleem was alleen dat het gebied behoorlijk onbegaanbaar was.

Dat werd dus een klusje voor superhond Eddy. Samen met een begeleider ging de speurhond op pad, en dat was niet voor niets. Binnen no-time had Eddy de onfortuinlijke bejaarde opgespoord. De man was vast komen te zitten in een rotsspleet. Hij kon zich nauwelijks bewegen en daardoor kon hij ook niet om hulp roepen.

De man, die op ongeveer een kilometer van zijn huis werd gevonden, was alleen onderkoeld, verder mankeerde hij niets. Held Eddy is intussen weer over gegaan tot de orde van de dag. Hij spoort dieven op, en daar schijnt hij volgens de politie ook een kei in te zijn.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app