Antwoorden

Ook een klein pikkie

21.07.2012 . 10.31

Schutter Denver deed stripboek na?

Mensen zijn na elke gruwelijke schietpartij op zoek naar een antwoord op het 'waarom'. Dat is nooit eenvoudig, omdat het vaak psychisch niet helemaal lekker zit in het hoofd van een dader. Een makkelijke zondebok is daarom vaak iets tastbaars als popcultuur. Gewelddadige video games, boeken en films worden regelmatig als katalysators aangewezen. Moeilijk te bewijzen, maar dit keer lijkt een Batmancomic wel heel veel op de daad van schutter James Holmes.

kimpeta

De bovenstaande scene uit de Batmanstrip 'The Dark Knight Returns' uit 1986 toont een man in een (porno)bioscoop die begint te schieten. De strip was een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor de Batman-trilogie van regisseur Christopher Nolan, volgens Washington Examiner. De gruwelijke scene in de strip laat zien hoe slecht het met Gotham City gaat, na een gepensioneerde Batman.

Rood haar, klein pikkie

Een bizarre gelijkenis met de daad in Denver natuurlijk, maar het zegt niks over de redenen van Holmes. Gelukkig hebben we het internet nog. De gebruikers van communitysite Reddit zijn op zoek gegaan naar James Holmes en vonden hem (mogelijk) op de datingsite AdultFriendFinder:

kimpeta

Holmes heeft zijn haren rood geverfd op de foto, zoals ook uit getuigenverslagen bleek na de schietpartij, en kijkt stoned uit z'n ogen. We weten natuurlijk allemaal dat roodharigen geen ziel hebben, maar volgens website TMZ is er nog meer aan de hand. Holmes heeft namelijk een kleine penis en kreeg nooit aandacht van vrouwen. Hij sluit af met: "Will you visit me in prison?" Liever niet Holmes, liever niet.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app