J.K. Rowling

Bouwvergunning

25.07.2012 . 20.11

Mama, mag ik een boomhut van 2 ton?

Waar sommige kinderen het moeten doen met een boomhutje van schroothout, kunnen de kinderen van schrijfster J.K. Rowling straks spelen in een tuinhuis van net geen twee ton. Het bouwwerk is zo groot, dat de gillend rijke geestelijk moeder van Harry Potter er zelfs een bouwvergunning voor moet aanvragen. 

Voor die 180.000 euro krijgen de 9-jarige David en zijn 7-jarige zusje Mackenzie wel wat. Het speelhuis bestaat uit twee huisjes met torens die doen denken aan die van tovenaarsschool Hogwarts uit de films van Harry Potter. De twee etages tellende huisjes zijn met een bruggetje aan elkaar verbonden. In het huisje van David zit een glijpaal, net zo een als de brandweer heeft. Zijn zus moet het doen met een wenteltrap.

Naast een geheime tunnel beschikt het speelpaleis ook nog over een gigantische trampoline. Het ontwerp past perfect bij het optrekje in Edinburgh dat Rowling in 2009 kocht. Het 17e eeuwse herenhuis kostte haar destijds 2,4 miljoen euro.

Omdat de torens zo'n 12 meter hoog zullen worden, heeft Rowling een vergunning nodig. Niemand in Edinburgh twijfelt eraan dat Rowling het speelhuis mag neerzetten. Normaal kunnen buren er bezwaar tegen maken, maar geen van de omwonenden is dat van plan, zeggen ze tegen Daily Mail. Iedereen in de buurt vindt J.K. namelijk een fijne buuf. En dan gun je elkaar zoiets gewoon.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app