Moederkoek

Tartaar of lasagne

07.04.2012 . 12.10

Koken met je placenta

Nee, het is niet nieuw. Het eten van placenta, ofwel nageboorte, is in veel landen traditie en in de Verenigde Staten was het afgelopen zomer ineens een trend. Nu de pas bevallen actrice January Jones pillen gemaakt van haar placenta slikt, is het hek helemaal van de dam, schrijft Jezebel.

Bronnen vertellen de Amerikaanse blog dat er inderdaad een sterke toename is van het aantal vrouwen dat hun placenta koestert en opeet, voornamelijk in het hippe Brooklyn. De placenta wordt rauw in een smoothie verwerkt, of bijvoorbeeld gebruikt als vervanger van gehakt in lasagne.

Daarmee kan placenta worden toegevoegd aan de lange lijst belachelijke ambachtelijkheden die in de New Yorkse wijk doodnormaal zijn. Waarom zou je de nageboorte weggooien? Het zit boordevol vitaminen en kan een postnatale depressie voorkomen. Dit is overigens niet wetenschappelijk bewezen.

Hier lees je hoe je de placenta bewaart, klaarmaakt en – in het geval van een bevalling in het ziekenhuis- te pakken krijgt. In ziekenhuizen dumpen ze de bloederige nageboorte namelijk het liefst zo snel mogelijk in de vuilnisbak. Wie enthousiast is geworden, kan daarna gaan experimenteren met het Placenta Cookbook.

Of volg de instructies in onderstaand filmpje: 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app