0900-F*CK

Lekker helemaal los

27.07.2012 . 12.57

Zin om te schelden? Bel ons dan nu!

Heb je de pest in omdat die man tegenover je in de trein een uur in de wind stinkt, maar geen zin in ruzie? In Duitsland hebben ze de oplossing gevonden. Daar kun je nu een speciale hulplijn bellen om eens even lekker iemand de huid vol te schelden.

Bij de scheldlijn, die Schimpf-los (Duits voor scheld er maar op los) heet, zitten zeven dagen per week mensen klaar om je frustratie op te vangen. Je mag alles zeggen wat je wilt, hoe grof, gemeen of kwetsend het ook is. "Wij vellen geen oordeel over boze mensen", zegt ondernemer Ralf Schulte tegen persbureau Reuters.

"Het kan gebeuren en is heel natuurlijk. Bij ons kun je stoom afblazen zonder dat het negatieve gevolgen heeft", legt Schulte uit. "Als je baan voor stress zorgt, geef je soms thuis je partner de volle laag, ook al kan die er niets aan doen." Dat is nu dus niet meer nodig.

Als je Schimpf-los belt, moet je trouwens wel echt wat te schelden hebben. Als de medewerker van de centrale niet onder de indruk is van je gevloek, daagt hij je graag uit om het bonter te maken. "Het is vandaag al de derde keer dat iemand dat tegen me zegt. Is dat alles wat je in huis hebt?"

De dienst kost ongeveer anderhalve euro per minuut, volgens Schulte een uitstekende prijs. "Eigenlijk is het een koopje."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app