Zwervers

Ranzige lucht

27.07.2012 . 13.57

Roltrappen kapot door schijt

Vervoersbedrijf BART snapte er niets van. De ene na de andere roltrap in het ondergrondse metrostelsel van San Francisco ging zomaar kapot. Reparateurs die een van de defecte trappen openmaakten, kwamen een enorme berg menselijke poep tegen. Een speciaal team moest worden ingeroepen om de smurrie veilig weg te halen.

De hoeveelheid poep was een verrassing, maar de aanwezigheid ervan niet echt. Als de stations 's avonds dichtgaan, kruipen er vaak zwervers onder de trappen om de nacht door te brengen en hun behoefte te doen. Door al die uitwerpselen kunnen de tandwielen van de roltrappen vastlopen. Ook zorgt het voor een ranzige lucht op de stations.

Het probleem is lastig aan te pakken. De zwervers worden zelden op heterdaad betrapt en er zijn 's nachts amper openbare toiletten te vinden. "Als we het niet zien gebeuren of als de verdachte het niet toe wil geven, kan diegene gewoon zeggen dat iemand anders erachter zit", zegt een woordvoerder van het vervoersbedrijf tegen San Francisco Chronicle.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app