Tourette

Bewusteloos

28.07.2012 . 13.24

Zieke knul gemept om 'Hitlergroet'

Een 16-jarige Duitse jongen is deze week in elkaar geslagen door een zwarte man. Die was beledigd omdat de jongen de Hitlergroet naar hem maakte. Helaas kon de jongen daar niets aan doen: hij heeft Tourette en kan zijn arm niet goed beheersen.

De man was al beledigd door het gebaar, maar daarna lachte Gerrit Oeller ook nog eens maniakaal naar hem, wederom een gevolg van de Gilles de la Tourette. Vrienden van de jongen probeerden uit te leggen dat het niet expres gebeurde en al helemaal niet om de man te beledigen, maar het was te laat. Hij sloeg de tiener bewusteloos, aldus Daily Mail.

Het incident gebeurde in de metro in de buurt van Hamburg, in het noorden van Duitsland. Gerrit is er nog overstuur van: "De man vroeg me of ik het gebaar grappig vond. Daardoor werd ik zo zenuwachtig dat ik met mijn tanden knarste en toen dacht hij dat ik hem uitlachte. Hij gaf me een klap en toen ging het lichtje uit."

De man is nog niet opgespoord. De ouders van Gerrit hopen dat hij wordt gevonden. Ze willen graag uitleggen wat de ziekte van hun zoon inhoudt en zo meer begrip voor het syndroom kweken. Het maken van een Hitlergroet is verboden in Duitsland en kan iemand drie jaar celstraf opleveren.

Er zijn meer mensen die hun arm niet zo goed kunnen beheersen. Zoals de Duitse Walther Tröger vrijdagavond tijdens de opening van de Olympische Spelen. Het lijkt misschien verdacht veel op een Hitlergroet, maar de oude man kan gewoon niet zo goed meer zwaaien:

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app