Huh?

Walt Disney World

28.07.2012 . 17.29

Kerstman verbannen uit pretpark

Walt Disney World in de Amerikaanse staat Florida kan nog wel een cursus in klantvriendelijkheid gebruiken. Een bezoeker van het park die veel gelijkenis vertoont met de Kerstman werd op agressieve manier opgedragen dat hij zich moest omkleden, omdat zijn aanwezigheid verwarrend zou zijn voor andere bezoekers.

Thomas Tolbert genoot nietsvermoedend van zijn dagje uit in het pretpark. Hij lijkt inderdaad best wel op de Kerstman en wordt vaker als zodanig 'herkend'. Ook geeft hij toe dat hij tijdens zijn bezoek aan het pretpark een t-shirt droeg met Kestmannen erop, maar hij liep absoluut niet in het pretpark rond in een rood met witte outfit en een slee achter zich aan. Toch vroegen andere bezoekers hem om een handtekening en Tolbert ging zelfs met een paar mensen op de foto. Daar was Disney World helaas helemaal niet blij mee.

Een medewerker van het pretpark stapte op Tolbert af en zei dat hij zich niet mocht voordoen als de Kerstman, meldt Orlando 6. Ook werd Tolbert gevraagd of hij misschien andere kleding bij zich had die minder 'kerstig' was. Tolbert verkleedde zich, maar het mocht niet baten. Met zijn witte baard en rode appelwangen lijkt hij nu eenmaal erg op de Kerstman. Disney World vertelde hem dat hij kinderen die op hem afkwamen moest wegsturen met de mededeling 'laat me met rust'.

Inmiddels heeft Tolbert excuses gekregen van het park en hem is gratis toegang beloofd voor zijn volgende bezoek. Toch weet hij niet of hij nog terug wil komen. De houding van Disney is hem in het verkeerde keelgat geschoten: "Disney heeft geen rechten op het uiterlijk van de Kerstman. De Kerstman is van iedereen."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app