Gratis

Tegen pesten

28.07.2012 . 18.02

Plastische chirurgie voor kinderen

Een Amerikaanse liefdadigheidsorganisatie regelt gratis plastische chirurgie voor kinderen die vanwege hun afwijkende uiterlijk worden gepest.

Nieuwszender CNN maakte een videoreportage over het nieuwe fenomeen. Aan het woord komt een 14-jarig meisje, dat wordt gevolgd gedurende de operatie. "Op school kwam er een meisje naar me toe en die zei dat ik de grootste flaporen had die ze ooit had gezien. Ik was sprakeloos want ik had er zelf eigenlijk niet verder over nagedacht", zegt Nadia Ilse. De zeven jaar erna werd ze op allerlei manieren getreiterd en uitgescholden.

Nadia vroeg haar ouders of ze onder het mes mocht om iets aan haar flaporen te laten doen, maar daar was geen geld voor. Haar moeder ging zoeken op internet en kwam toen de Little Baby Face Foundation tegen. Die stichting betaalt operaties voor kinderen met een afwijkend uiterlijk voor wie een operatie te duur is.

Dokter Thomas Romo III vond dat ze niet alleen haar oren moest laten rechtzetten, maar dat ze dan net zo goed haar kin kon laten inkorten en haar kaaklijn laten aanscherpen. En haar neus kon ook wel wat mooier. Het meisje stemde ermee in. "Ik zie er mooi uit, precies hoe ik het wilde", zegt ze na de operatie. Ze is blij dat ze de operaties heeft laten doen en heeft er geen spijt van. Ze gaat wel nog in therapie om het pesten te verwerken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app