Bizar gedrag

'Geheugenverlies'

28.07.2012 . 20.44

James Holmes weet van niks

De schutter die afgelopen week het vuur opende tijdens een vertoning van nieuwe Batmanfilm The Dark Knight Rises, beweert dat hij zich niks van zijn gruweldaad kan herinneren. Jammer James, niemand gelooft je.

De 24-jarige Holmes zit in een zwaarbewaakte gevangenis in Colorado, op een speciale afdeling waar hij geen contact heeft met andere gevangenen. De jongen heeft zijn bewakers al meerdere malen gevraagd waarom hij opgesloten zit. Die geloven echter geen seconde dat James echt aan geheugenverlies lijdt, schrijft NY Daily News.

De psychopaat gedraagt zich erg vreemd sinds zijn arrestatie. Toen hij werd voorgeleid in de rechtszaal keek hij glazig voor zich uit en leek hij soms zelfs weg te doezelen. Afgezien van zijn verhalen over geheugenverlies, schijnt Holmes een gevangenisbewaarder te hebben gevraagd hoe The Dark Knight Rises afliep en heeft hij al meerdere bewakers in het gezicht gespuugd.

Het zou kunnen dat het vreemde gedrag een vooropgezet plan is, zodat Holmes' advocaten kunnen zeggen dat de schutter niet toerekeningsvatbaar was tijdens zijn daad. Een andere theorie die door experts wordt aangedragen is een psychose. Holmes zou zijn misdaad tijdens een psychotische aanval hebben gepleegd en daar nu langzaam uitkomen. Hij wordt morgen weer in de rechtszaal verwacht, we zijn benieuwd of hij deze keer wel wakker kan blijven.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app