Kerk

Racistisch

29.07.2012 . 20.41

Zwart koppel mag niet trouwen

Racisme bestaat, en zeker in het zuiden van de VS. Een zwart koppel uit Crystal Springs, Mississippi, zegt dat de lokale kerk hun huwelijksfeest cancelde. Vanwege hun huidskleur waren Charles en Te'Andrea Wilson niet welkom in het huis van God, zeggen ze tegen persbureau AP.

De twee wilden elkaar het jawoord geven en hadden een datum geprikt. De uitnodigingen waren de deur al uit en ze leefden toe naar de grote dag. Helaas, een dag voor de feestelijkheden kregen ze van de lokale dominee te horen dat er geklaagd was over het feit dat er een gekleurd koppel zou trouwen in de First Baptist Church. De kerkgemeente is voornamelijk blank.

Hoewel de Wilsons zelf geen lid waren van die gemeente, woonden ze er wel geregeld kerkdiensten bij en waren ze dus bekende gezichten in de kerkbankjes. Dominee Stan Weatherford was erg verbaasd over de reacties van zijn parochianen en besloot de dienst te verplaatsen naar een nabijgelegen kerk. Daar waren geen bezwaren tegen de komst van het koppel. Op 21 juli konden ze elkaar dus toch het jawoord geven.

Overigens is niet iedereen een donker koppel slecht gezind. Veel parochianen hebben boos gereageerd op hun racistische mede-gelovigen. "Ik schaam me ervoor dat leden van mijn kerk zich zo gedragen. Het is oneerlijk en gewoon verkeerd", aldus een lid van de kerk.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app