Onverantwoord

Lege drankflessen

30.07.2012 . 12.10

Zuipende zusters vergeten patiënten

Zes jonge verpleegsters van een bejaardentehuis in het Belgische Aalst zijn op staande voet ontslagen. De zusters verveelden zich tijdens een nachtdienst en bouwden daarom een feestje in het rusthuis.

Het incident vond volgens Het Nieuwsblad een paar weken geleden plaats, maar werd tot nu toe onder de pet gehouden. Er waren tijdens de bewuste nacht in rusthuis De Hopperank twee verpleegsters aanwezig, die besloten een feestje te houden en vier jonge collega's uit te nodigden om mee te doen. Het met drank overladen feest in de personeelskantine ging de hele nacht door.

Heel vreemd vinden wij dit niet. Op de foto is een weinig sprankelend pand te zien.

De verzorgers die hen 's ochtends kwamen aflossen, troffen lege drankflessen aan. De nachtzusters bleken hun taken niet te hebben uitgevoerd; zo was de medicatie voor de patiënten niet klaargelegd. Waarschijnlijk hadden ze evenmin de nachtronde gedaan.

De 54 bejaarden in het rusthuis zouden niets gemerkt hebben van het feest. Maar de directie was niet gediend van het 'onverantwoorde gedrag' van de verpleegsters, die 'niet beantwoorden aan de basisfilosofie om in de zorgsector te werken'.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app