advertentie
advertentie
advertentie

Slecht idee

Hap, slik, weg

30.07.2012 . 20.00

Alligators voeren met je hand

Een kapitein van een hovercraft in het Amerikaanse Florida raakte zijn hand kwijt door een alligator, maar volgens de rechter is hij nog niet genoeg gestraft. Het ging mis toen Wallace Weatherholt een van de reptielen voerde en dat mag niet. Misschien moet hij daarom zelfs de cel in.

Alligators voeren met je hand
Het beest kan zijn erectie razendsnel tevoorschijn toveren

De 63-jarige Weatherholt zou tijdens een tochtje door de Everglades een visje buiten de boot hebben gehangen en zijn hand boven het wateroppervlakte hebben gehouden. Op dat moment sloeg het ruim 2,5 meter lange beest toe. Weatherholt overleefde het, maar zijn hand verdween in de alligator.

Het voeren van de dieren is verboden omdat ze daarna niet meer bang voor mensen zijn. "Als ze een mens zien, vluchten ze meteen", zegt expert David Weathers tegen News-Press. "We zijn voor hen een soort reuzen die over ze heen vliegen. Ze vallen niet aan, tenzij ze worden gevoerd."

Later werd het beest opgespoord en gedood. De hand van de man werd in de maag van de alligator teruggevonden, maar het lukte artsen niet om 'm weer vast te maken. Alsof dat nog niet erg genoeg is, riskeert Weatherholt een boete van een paar honderd dollar en ook een celstraf is niet uitgesloten.

De originele opnamen van het telefoontje naar de alarmdiensten, net na het ongeluk:

Deel deze pagina

Reageren

advertentie

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

WTF.nl op WhatsApp!

advertentie
advertentie
advertentie
advertentie