Plaag

The Walking dead

31.07.2012 . 16.01

New Yorkers doodsbang voor zombies

Stel dat zombies echt zouden bestaan, zouden ze dan eigenlijk nog opvallen in een grote stad als New York, waar de mensen wel gewend zijn aan excentriekelingen? Netwerk AMC nam de proef op de som en jaagde tientallen mensen de stuipen op het lijf. 

Het filmpje stelt de vraag of zombies tussen gewone mensen zouden kunnen rondlopen. Een stel creepy opgemaakte mannen en vrouwen worden in New York losgelaten. Een parkeercontroleur die, als ze zich omdraait, een zombie blijkt te zijn, een levende dode die even een hot dog eet, een postbode met een half weggevreten gezicht.

Het levert flink wat gegil op en mensen die geschrokken wegrennen, maar vaak ook niet meer dan een verbaasde blik. Sommigen halen hun iPhone tevoorschijn om de zombie te fotograferen.

'Zombies don't belong here', concludeert het filmpje. 'Put them back on tv.' Het blijkt een protest te zijn van kabelzender AMC, de omroep die The Walking Dead uitzendt. AMC is sinds kort niet meer te zien via het grote satellietnetwerk Dish. AMC hoopt dat de kijkers massaal gaan eisen dat programma's als The Walking Dead en Breaking Bad weer via Dish te zien zullen zijn.

Mochten de zombies ooit echt komen, dan hebben wij alvast een overlevingskaart voor je gevonden. 

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app