Vonkenzee

Over de kop

31.07.2012 . 20.44

Bejaarde racer overleeft doodsmak

Een bejaarde Engelsman die van racen houdt, beleefde angstige momenten toen zijn raceauto over de kop sloeg. Maar hij hield er niet meer aan over dan een gekneusde arm.

De 75-jarige raceveteraan Pete Diccox deed met zijn Formule Ford-auto mee aan een race op het circuit van Wiltshire. In de laatste bocht verloor hij de controle over zijn stuur. Toeschouwers zagen hoe de auto over de kop sloeg en in een zee van vonken, met het dak over het wegdek schurend, het laatste stuk van het parcours aflegde.

Diccox werd uit de auto gehaald en bleek alleen een zere arm te hebben. In The Sun zegt hij dat zijn geringe lichaamslengte hem gered heeft. "Het is ongelooflijk dat ik er levend uit ben gekomen," aldus Diccox. "Ik ben maar 1 meter 73, en dat is mijn geluk geweest. Als ik een beetje langer was geweest, zou mijn hoofd langs de weg zijn gesleept."

Diccox was de volgende dag alweer terug op het circuit, deze keer met een gehuurde auto. Zijn eigen auto moet voor meer dan 6.000 euro gerepareerd worden.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app