Pleasie?

'Sluit me op'

31.07.2012 . 18.24

Draaideurdief wil levenslang

Een man in Zimbabwe is erg teleurgesteld in de straf die hij van een rechter kreeg opgelegd. Hij moet drie jaar achter de tralies. Veel te kort, vindt hij zelf.

De 22-jarige Lovemore Manyika stond voor de rechter omdat hij had ingebroken in een appartement. Hij had onder meer een paar iPhones en een slordige 1400 euro gestolen. Vijf dagen later haalde hij een televisie weg uit een ander huis. Volgens de krant The Herald had hij al eerder wegens diefstal in de bak gezeten.

Via een briefje maakte hij gebruik van zijn recht om het woord te richten tot de rechter. Daarin vroeg hij de rechter om levenslang. De rechter vroeg hem of hij het echt meende, waarop hij bevestigde dat hij het liefst voor de rest van zijn leven wordt opgesloten.

Hij kreeg echter slechts drie jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Een lichtpuntje: van zijn vorige veroordeling nog drie maanden voorwaardelijk, dus dat wordt bij de straf opgeteld.

Volgens mensenrechtenactivisten zijn de gevangenissen in Zimbabwe overvol, ongeschikt om in te wonen en loop je grote kans een besmettelijke ziekte op te lopen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app