Activiste

Moira Johnston

02.08.2012 . 10.06

Vrouw wil recht op blote tieten

Het is een vrouw naar ons hart, de 29-jarige Moira Johnston. Met ontbloot bovenlijf vecht ze in de straten van New York voor de vrijheid van Amerikaanse vrouwen. Moira, die 's nachts haar brood verdient als stripper, wil dat alle dames het recht krijgen om hun tieten te laten zien en dus geeft ze zelf het goede voorbeeld.

"Het is niet zo dat ik wil dat iedereen zijn shirt uitdoet, maar ik vind dat alle vrouwen de keus moeten hebben om topless rond te lopen", zegt Moira tegen The Daily Beast. Overdag herinnert ze mensen eraan dat de wet van New York het tonen van borsten niet verbiedt.

Het begon allemaal toen Moira tijdens een yogales haar topje uitdeed. De andere studenten klaagden over haar blote borsten en dat vond ze maar wat oneerlijk, aangezien mannen wel gewoon zonder shirt mogen sporten. Moira liet het er niet bij zitten.

Haar nobele strijd gaat niet zonder tegenslagen. Zo werd Moira in mei nog opgepakt nadat de politie klachten kreeg omdat ze haar tieten liet zien bij een speeltuin. "Ik zou de kinderen in gevaar hebben gebracht", zegt de dappere demonstrante. Uiteindelijk werd ze niet aangeklaagd.

26 augustus belooft een mooie dag te worden voor Johnston. Dan is het voor de vijfde keer Go Topless Day, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij vrouwen in 22 steden over de hele wereld opkomen voor hun principes. Wij kunnen niet wachten.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app