Held

Mond-op-neusje

02.08.2012 . 19.57

Arts redt verzuipende schildpad

De Britse huisarts Ben Waterfall aarzelde geen moment toen hij zag dat zijn schildpad in een bak water was gevallen. Het dier ademde niet meer, en om hem te redden paste hij zes minuten lang mond-op-mondbeademing toe. Tot hilariteit van zijn collega’s.

Ben was volgens Daily Mail aan het tuinieren, en zijn vrouw legde hun zoontje in bed. Ineens zag hij dat de huisschildpad, Atlas, op avontuur was gegaan en in een betonnen bak met water was gevallen. Hij ademde niet meer. Ben deed wat hij met niet-ademende patiënten hoort te doen, en dat is beademen. Maar dat bleek niet makkelijk.

"Pas na zes minuten mond-op-mondbeademing begon Atlas weer wat tot leven te komen. Eerst had ik mijn mond over zijn hele kop gedaan om in zijn mond en neus te ademen. Maar na een tijdje blies ik alleen in zijn neusje", aldus de 34-jarige medicus.

Ben vertelde aan zijn zoontje dat de schildpad was gaan zwemmen, het tweejarige ventje is nog te klein om te begrijpen wat er met zijn geliefde schildpad aan de hand was. Schildpadden kunnen ouder worden dan mensen.

Atlas kreeg van een dierenarts antibiotica en komt er weer helemaal bovenop. De collega's van Ben op de huisartsenpost vonden het een hilarisch verhaal, maar Ben is vooral blij dat Atlas nog leeft.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app