Das schrikken

Fijne vakantie

03.08.2012 . 21.07

Supergiftige schorpioen in koffer

Hollie Jayes (18) uit het Britse Skegness zou gaan logeren bij een vriendin. Maar tijdens het inpakken van haar koffer ontdekte ze een ongewenste indringer. De vijfstreepschorpioen, de twee na giftigste schorpioen ter wereld, had zich verstopt in haar koffer.

De verstekeling was waarschijnlijk meegereisd uit Spanje, waar Hollies moeder Teresa weken eerder naartoe op vakantie was geweest. Daily Mail schrijft dat het dier tijdens het uitpakken van de vakantiekleren was het dier onopgemerkt gebleven. Na weken in een afgesloten koffer zag hij toen zijn kans schoon om de benen te nemen.

Hollie vertelt: "Ik wilde wat pakken uit mijn koffer en daar zag ik hem: het beest stond bovenop mijn bagage. Eerst dacht ik dat het een spin was, dus ik gilde en maakte de koffer gauw dicht. Met een kleerhanger keken mijn vriendin en ik toen nog eens beter. We zagen dat het geen spin, maar een schorpioen was. Toen heb ik gauw mijn vader gebeld."

Vader geloofde haar in eerste instantie niet maar kwam toch een kijkje nemen. Het gezin besloot de dierentuin te bellen en te vragen wat ze ermee moesten doen. Uiteindelijk kwam de dierenbescherming eraan te pas om de schorpioen mee te nemen.

De vijfstreepschorpioen is erg giftig. Zijn beet veroorzaakt heel pijnlijke wonden en kan dodelijk zijn voor mensen met een verminderde weerstand. In landen als Spanje komt hij veel voor. Daar is tegengif goed verkrijgbaar. In Groot-Brittannië in elk geval niet.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app