Oeps

Knul bijna dood

03.08.2012 . 07.36

Al sms'end het ravijn in

'Ik moet stoppen met sms'en voordat ik doodga door een autongeluk.' Dat sms'te Chance Bothe vlak voordat hij met zijn auto een ravijn in reed.

 

De 21-jarige knul uit Texas was zo druk met zijn telefoon bezig, dat zijn auto van de weg raakte. Hij reed net over een brug, dus helaas kwam hij niet in de berm, maar in een ravijn terecht.

Toen de hulpdiensten hem eindelijk uit zijn autowrak gezaagd hadden, bleek dat hij een gebroken schedel en een verpletterd gezicht had. Zijn hersenen waren er ook niet best aan toe. In het ziekenhuis moet hij drie keer worden gereanimeerd, vertelt zijn vader tegen CNN.

Zes maanden later is de sms'er eindelijk genoeg hersteld om over zijn ongeluk te kunnen vertellen. "Mensen moeten begrijpen: doe het niet. Echt niet. Je leven is belangrijker", zegt hij nu over sms'jes tikken achter het stuur.

In de nabijgelegen staat Alabama krijgen chauffeurs die met een mobieltje achter het stuur worden betrapt sinds gisteren een boete van 20 euro. Maar volgens de vader van Chance is dat niet voldoende. Als hij zijn zoon opnieuw zou kunnen leren autorijden, zou hij z'n mobieltje afpakken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app