Klachten

Vrouw mag niet meer

04.08.2012 . 11.56

Glijbaan te gevaarlijk voor vagina

Vrouwelijke bezoekers van een Duits zwemparadijs mogen niet meer van de spectaculaire X-treme Faser-glijbaan. Het is te gevaarlijk voor de vrouwelijke geslachtsdelen, zegt een woordvoerder van het park. Er zijn vrouwen met vaginale klachten afgevoerd na een ritje van de waterglijbaan.

In het afgelopen jaar moesten zes vrouwen naar de dokter nadat ze in de X-treme Faser stapten. In de glijbaan halen mensen snelheden van 72 kilometer per uur. "En daar is de vrouwelijke anatomie niet op berekend", zegt parkmanager Marcus Maier. "Als een vrouw met gespreide benen van de glijbaan gaat, kan er een straal water met grote kracht tegen of in haar vagina komen, dat kan vreselijke gevolgen hebben."

Maier wijst er fijntjes op dat mannen nog nooit blessures hebben opgelopen. De Duitse vereniging van gynaecologen doet het hele verhaal van Maier af als een kutsmoes, meldt The Local. Vrouwen kunnen volgens de artsen zonder gevaar van de glijbaan, behalve als ze zwanger zijn.

Maier houdt voet bij stuk. Aan Süddeutsche.de vertelt hij wel dat vrouwen hebben geklaagd over het verbod. "Maar we hebben het beste voor met ze", zegt hij. De Rutschbahn een beetje ombouwen ziet hij niet zitten. Waarschijnlijk omdat de attractie al ruim 125.000 euro heeft gekost. Maar er is hoop voor de vrouwen die graag willen glijden; het park, Rutschenwelt Galaxy, overweegt speciale pakken te laten maken voor vrouwen. Stevig ingepakt kunnen ze dan van de X-treme Faser. Glij veilig dus.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app