Foto

Bobak Ferdowski

06.08.2012 . 19.17

Hanenkam is hit bij Marslanding

De landing van verkenner Curiosity op Mars had voor een van de technici van NASA die achter de knoppen zat, een onverwacht effect. Hij werd een internetberoemdheid, door zijn hanenkam.

Het kapsel van de 'dude with the mohawk' trok de aandacht op de livestream van NASA. Hij had rode verf in zijn haar en in de bijna kaalgeschoren zijkanten nog wat goudkleurige sterren verwerkt. 'Hey NASA Mohawk Guy', schreef een zwijmelende vrouw op Twitter. 'Keep on rockin', sugar. You's a babe.'

Druk twitterende internetters hadden al snel zijn identiteit en Twitteraccount gevonden. Het bleek te gaan om Bobak Ferdowsi, @tweetsoutloud. Zijn followers-aantal liep op van zo'n 200 naar meer dan 14.000.

Foto's van Ferdowsi, al dan niet met grappig commentaar toegevoegd, deden de ronde op Facebook, Tumblr en Twitter, terwijl hij zelf niets door had - hij had het immers te druk met het landen van een verkenner op Mars. Na afloop bedankte hij zijn internetpubliek. Ferdowsi verandert volgens BuzzFeed voor elke missie van kapsel. De hanenkam bleek in elk geval een schot in de roos.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app