Pincet

Door het stof

09.08.2012 . 07.32

Chirurg vergeet pincet in lijf

Tijdens een operatie heeft een chirurg van het universiteitsziekenhuis van Kent een pincet in het lichaam van een patiënt laten zitten. De blunder kwam pas aan het licht toen de man twee weken later terugkwam voor controle. Tijdens een spoedoperatie is de pincet verwijderd.

Julie Pearce, hoofdverpleegkundige van het East Kent Hospitals University NHS Foundation Trust, gaat diep door het stof. "Dit had nooit mogen gebeuren", zegt ze over de medische fout. Volgens Pearce moet het personeel in de operatiekamer altijd controleren of al het gereedschap uit het lichaam is gehaald. Als er twijfel is, moet er altijd een röntgenonderzoek worden gedaan. In dit geval was dat niet gebeurd.

Kent Online schrijft dat het in de afgelopen drie jaar nog twee keer is voorgekomen dat een patiënt zonder het te weten met gereedschap van het ziekenhuis in zijn lichaam naar huis ging. Zo had iemand een stuk afgebroken boor in het dijbeen. Bij een ander zat een stukje boor in zijn hand. In die gevallen werd besloten niet te opereren.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app