Toffeetjes

Chocoladekoekjes

09.08.2012 . 12.25

Inbrekende beer laat geen spoor na

In een snoepwinkel in Estes Park, Colorado, heeft een zwarte beer een inbraak gepleegd. Door brandschoon te werk te gaan, dacht hij ermee weg te komen. Maar de bewakingscamera wist hem te betrappen.

Vorige maand wandelde de beer een paar keer de winkel binnen. Hij jatte toffeetjes, chocoladekoekjes en melkchocolade. Het beest werkte ook een reep Cookie Bears naar binnen. Dat moet een marketingstunt zijn.

Het enige bewijs dat het harige monster na zeven bezoeken achterliet, was wat modder op een toonbank. Het beest had niet eens de opengerukte verpakkingen laten liggen. Waarschijnlijk had hij die opgegeten, zegt winkeleigenares Jo Adams tegen Daily Mirror.

"Hij was heel schoon en voorzichtig en at heel veel snoep", zegt het slachtoffer, dat pas zag wie haar bestolen had toen ze de videobeelden bekeek. De extreme droogte die de VS teistert, maakt dieren blijkbaar creatief in het vinden van voedsel, denkt de eigenares. Adams is een berenfan en zit niet te wachten op een straf voor de crimineel. "Wij zitten in hun territorium, dus we moeten er maar mee leren leven".

Bekijk de beelden

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app