Reclame

Geboortegolf

10.08.2012 . 07.55

Oproep: seksen voor het vaderland

Singaporezen hebben het te druk voor seks. Het gevolg: te weinig baby's, te veel bejaarden en een al jaren dalend bevolkingsaantal. Singapore moet dus twee aan twee het bed in: en wat is nou een beter moment om je vaderlandsliefde te tonen dan op de nationale feestdag? Op het moment van schrijven zijn de mannen net weer van hun vrouw af gekropen. En nu is het afwachten hoeveel Singaporezen zijn bezwangerd.

In een ludieke reclame van snoepjesgigant Mentos werd de bevolking opgeroepen er vooral een feest van te maken in de nacht van 9 op 10 augustus. "Het is National Night, dus zorg voor een geboortegolf in Singapore", is het motto van het spotje. "Singapores bevolkingsaantal moet worden opgekrikt, dus laat dat wapperen met vlaggen maar zitten, op 9 augustus gaan we los." 

Hoewel het een reclame is en geen overheidscampagne, is de boodschap wel serieus, schrijft The Wall Street Journal. Het geboortecijfer in Singapore hoort tot de laagste ter wereld. Het is dat immigranten meer dan welkom zijn in het landje, anders zou het bevolkingsaantal hard achteruit gaan. De regering van Singapore heeft daarom bijvoorbeeld al 'babybonussen' uitgeloofd om het tij te keren.

Niet iedereen mocht trouwens aan National Night meedoen. "Alleen voor volwassenen met genoeg inkomen en een stabiele en langdurige relatie" werden aangespoord om zwanger te worden.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app