Ultra-orthodox

Verboden te gluren

09.08.2012 . 14.20

Bril blokkeert vrouwelijk schoon

Ultra-orthodoxe joodse mannen hebben het niet makkelijk. Als ze de straat op gaan, komen ze op iedere hoek duivelse verleidingen tegen. Naar vrouwen kijken is bijvoorbeeld ten strengste verboden. Om de ultra-orthodoxen een handje te helpen, kunnen ze aan de bril. Niet om het zicht te verbeteren, maar juist om het te verslechteren.

De extremistische joden leven strikt gescheiden. Mannen en vrouwen gaan onder geen beding samen in de bus. Ook op de stoep en in openbare ruimtes zijn er speciale zones voor hem en voor haar. Maar als je buiten je eigen wijk komt, heb je als ultra-orthodoxe jood een probleem.

De zedenpolitie heeft er iets op gevonden: een bril met stickers op de glazen die zorgen voor een vertroebelde blik. Wat er op een paar meter afstand gebeurt, is dan nog prima te zien. Dat is wel zo veilig. Komt iets een verderfelijk mooie vrouw iets te dicht in de buurt,  dan zorgt de bril ervoor dat je daar niets van meekrijgt. Het bizarre hulpmiddel kost omgerekend zo'n 5 euro, meldt Yahoo.

Als dat nog niet genoeg is, kunnen de geloofsfanatici ook nog beschermende mutsen en oogkleppen krijgen om de verleidingen van de zijkant te weerstaan. Hoeveel vertroebelende brillen er inmiddels zijn verkocht, is niet bekend.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app