Bijna-dood

Gekke kinderarts

10.08.2012 . 11.16

Dochter gestraft met waterboarden

Een Amerikaanse kinderarts houdt er nogal bizarre opvoedingsmethoden op na. Dr. Melvin L. Morse uit de staat Delaware zit vast, omdat hij zijn 11-jarige dochter zou hebben gestraft met CIA-martelpraktijken. Het meisje beweert dat ze het slachtoffer is van 'waterboarden'.

We kennen waterboarden (instructievideo) nog wel als verhoormethode voor terreurverdachten. Die kregen van CIA-agenten een lap over hun gezicht, waar vervolgens water overheen werd gegoten. Het resultaat is dat je het gevoel krijgt dat je stikt. Mensenrechtenactivisten noemden dat marteling, de regering-Bush vond het een geoorloofde verhoormethode.

De 58-jarige dokter Morse is gespecialiseerd in bijna-dood-ervaringen bij kinderen. Of dat hem inspireerde tot zijn bijzondere opvoedmethode is onduidelijk, maar hij schreef er wel een boek over. De politie in Georgetown greep in toen hij zijn oudste dochter aan haar enkels over het grindpad binnensleurde, meldt persbureau AP.

Op het bureau deed het kind een boekje open over vaderlief. Tussen 2009 en 2011 zou vader Morse haar zeker vier keer gewaterboard hebben. Hij hield haar hoofd in de gootsteen, zette de kraan open en liet het water over haar gezicht lopen. Haar mond en neusgaten kwamen vol stromend water, waarmee ze bijna haar eigen bijna-dood-ervaring beleefde. Het meisje heeft geen idee waarom ze zo werd gestraft.

Het doodsbange meisje en haar 5-jarige zusje zijn opgevangen door jeugdzorg. De kinderarts en zijn 40-jarige vrouw Pauline zijn gearresteerd. De moeder stond erbij en keek ernaar, wat haar medeplichtig zou maken aan kindermishandeling.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app